Zoldervloerisolatie
GROEPSAANKOOP zoldervloerisolatie

BTW GRATIS!

(of 6% korting indien woning < 10 jaar)
500
mensen schreven
zich in
0
beschikbaar
OP = OP

Zoldervloerisolatie levert je de grootst mogelijke energiebesparing op.
Geniet dit jaar nog van een HOGE Vlaamse premie.
Je kan 600 euro terugkrijgen (gebaseerd op een dak van 100 m2).
Begin 2019 daalt deze premie echter zwaar.
1Isolatie van je dak of zoldervloer wordt verplicht

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle woningen in Vlaanderen verplicht dak- of zoldervloerisolatie hebben. Van dan af moet je dak of zoldervloer een minimale R-waarde hebben van 0,75m2K/W. Je kan je zoldervloer dus maar beter nu al isoleren. Zo ben je niet alleen wettelijk in orde, maar begin je ook direct te besparen op je energiefactuur.2De premie daalt op 01/01/2019

Als je een dak of zoldervloer isoleert in een bestaande woning of appartement (gelegen in het Vlaams Gewest), kan je daarvoor een hoge premie krijgen van je netbeheerder. Dit jaar kan je nog rekenen op een premie van 6 euro/m2. Begin 2019 wordt de premie echter verlaagd, dan krijg je slechts 4€ per m2.3Energiebesparing van 300€ tot 600€

Door je zoldervloer te isoleren spaar je tot zo'n 25% à 30% van je totale energiekost uit. Dat komt voor een gemiddeld gezin neer op een jaarlijkse besparing van 300€ tot 600€. Vaak ligt de besparing zelfs nog hoger. En het voordeel is: je bespaart vanaf dag één.4Verlaagd BTW-tarief

Is je woning ouder dan 10 jaar, betreft het een privé woning in Vlaanderen en laat je de isolatie plaatsen door een erkende aannemer, dan geniet je van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt dan slechts 6% i.p.v. de gewone 21%. Meteen een fikse korting van 15% dus.5Snel terugverdiend

Dankzij de fikse energiebesparing en de hoge premie die zoldervloerisolatie je oplevert, heb je je investering al in makkelijk 3 tot 5 jaar terugverdiend. Al wat je in de jaren daarna aan verwarmingskosten uitspaart, is pure winst.6Verhoogd wooncomfort

Met dakisolatie gaat je wooncomfort erop vooruit. In de winter is het beduidend warmer in huis, in de zomer houdt de isolatie het binnen aangenaam koel.7Geluidsisolerend

Een isolatiemateriaal als glaswol isoleert niet alleen thermisch, maar ook akoestisch. De vezelstructuur van glaswol dempt het meeste omgevingslawaai. Zeker als je in een drukke omgeving woont, is dat geen overbodige luxe.8Goed voor het milieu

Door je zoldervloer te isoleren, hoef je minder te verwarmen. Zo daalt niet alleen je energieverbruik, maar tegelijk ook de uitstoot van CO2. Erg goed voor het milieu dus.9Je woning stijgt in waarde

Duurzaamheid en energiezuinigheid zullen in de toekomst steeds belangrijker worden. Goed geïsoleerde huizen zullen steeds beter in de markt liggen. Je zoldervloer isoleren laat je woning dus in waarde stijgen.
Ja, ik schrijf me vrijblijvend in


Premie netbeheerder voor dakisolatie
1. Premie netbeheerder

Van je netbeheerder (Iverlek, Eandis, ...) krijg je dit jaar nog een mooie premie van 6 euro/m2 voor zoldervloerisolatie. Vanaf 1 januari 2019 daalt deze premie naar 4 euro/m2. Je kan dus maar beter nu je dak laten isoleren.

Je kan de premie enkel krijgen als het gaat om de vloer van een onverwarmde zolder.

Verder moet de woning in het Vlaams Gewest liggen en aangesloten zijn op het elektriciteitsnet voor 1 januari 2006. Het nieuw geplaatst materiaal moet minstens een warmteweerstand halen van 4,5m2K/W. Plaats je de isolatie zelf, dan heb je recht op een premie van 3 euro/m2.


Verlaagd btw-tarief
2. Verlaagd btw-tarief

Is je woning ouder dan 10 jaar, betreft het een privé woning in Vlaanderen en laat je de zoldervloerisolatie plaatsen door een erkende aannemer, dan geniet je van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt dan slechts 6% i.p.v. de gewone 21%. Meteen een fikse korting van 15% dus. Dankzij Groepsrenovatie krijg je nu deze verlaagde BTW cadeau!


Totaalrenovatiebonus van de netbeheerder
3. Totaalrenovatiebonus

Ben je van plan je woning grondig te renoveren? Dan krijg je van de overheid nog een totaalrenovatiebonus bovenop de premie van de netbeheerder. Daartoe moet je binnen een periode van 5 jaar minstens 3 van volgende werken uitvoeren:

  • zonneboiler
  • warmtepomp
  • ventilatiesysteem

Besluit je bijvoorbeeld je spouwmuren, dak en vloer te isoleren, dan krijg je 1.250 euro bonus. Laat je alle 7 werken uitvoeren, dan loopt de bonus op tot 4.750 euro.

De totaalrenovatiebonus is er enkel voor woningen die uiterlijk op 31/12/2005 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet.


Vlaamse energielening
4. Vlaamse energielening

Je kan je investering in dakisolatie ook financieren met de Energielening van de Vlaamse overheid. Dat is een zeer goedkope lening. De rente op de lening bedraagt maar 2% en moet terugbetaald worden op 8 jaar. Je kan de lening (max. 15.000€) aanvragen bij het Energiehuis van je gemeente.

Iedereen kan nog tot eind 2018 een energielening krijgen voor een woning in Vlaanderen die je bewoont (als eigenaar of huurder) of die je verhuurt. De woning moet de hoofdverblijfplaats zijn van iemand. (Inwoners van Linkebeek en Wezembeek-Oppem kunnen geen energielening krijgen.)


Korting kadastraal inkomen
5. Korting op kadastraal inkomen

Bij een grondige energetische renovatie kan je ook nog een forse korting krijgen op de onroerende voorheffing op het kadastraal inkomen van je huis. Meer informatie en voorwaarden hiervoor kan je hier terugvinden.


Ja, ik schrijf me vrijblijvend in


Door je zoldervloer te isoleren bespaar je elk jaar gemiddeld 25 tot 30% aan energie. De precieze besparing hangt onder meer af van de grootte van je zoldervloer en de dikte van de geplaatste isolatielaag. Hieronder maakten we de berekening voor isolatie van je zoldervloer met glaswolvlokken van 12cm dik voor zowel een rijwoning als een vrijstaande woning.


Voorbeeld 1: rijwoning (45m² zoldervloeroppervlakte)


Totale energiekost per jaar Energie besparing Jaarlijkse besparing
1.250€ aardgas (23.260 kWh) 25 - 30%
313€ - 375€
1.464€ stookolie (2000 l) 25 - 30%
366€ - 439€


Voorbeeld 2: vrijstaand huis (80m² zoldervloeroppervlakte)


Totale energiekost per jaar Energie besparing Jaarlijkse besparing
1.871€ aardgas (34.890 kWh) 25 - 30%
468€ - 561€
2.091€ stookolie (2970 l) 25 - 30%
523€ - 627€

Cijfers: Vlaamse overheid & VREG


Ja, ik schrijf me vrijblijvend in


Wat is het voordeel van deelnemen aan de groepsaankoop?

Door deel te nemen aan de groepsaankoop zoldervloerisolatie, ben je zeker van kwaliteit aan een lagere prijs. Groepsrenovatie werkt immers alleen met de beste leveranciers samen. Bovendien krijg je de BTW gratis (of 6% korting indien je woning jonger is dan 10 jaar).Wat isoleer ik het best: mijn schuin dak of mijn zoldervloer?

Dat hangt af van de functie van je zolder. Wil je hem gebruiken als ingerichte woonruimte, dan moet hij verwarmd worden en kies je dus best voor dakisolatie. Gebruik je de zolder alleen als opslagruimte, dan volstaat het om je zoldervloer te isoleren. Zo hou je het te verwarmen volume van je woning kleiner en gaat er minder warmte verloren.

Bij een verwarmde woonruimte onder het dak, is een combinatie van dak- en zoldervloerisolatie overigens nog beter dan alleen dakisolatie. Zo creëer je immers de perfecte isolatieschil.Hoeveel kan ik jaarlijks besparen met zoldervloerisolatie?

Voor een gemiddelde woning in Vlaanderen ligt de jaarlijkse besparing tussen de 300 en 600€. In sommige gevallen gaat de besparing zelfs boven de 700€. Het precieze bedrag hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je zoldervloer en de dikte van de isolatielaag. Bij vrijstaande huizen met een grotere zolder ligt de jaarlijkse besparing uiteraard hoger dan bij een kleine rijwoning.Welk isolatiemateriaal gebruik ik best?

Een licht materiaal als glaswol leent zich uitstekend voor de isolatie van je zoldervloer, zeker in de vorm van gespoten vlokken. Meer dan matten of -dekens vormt gespoten glaswol immers een naadloze massa die perfect op de zoldervloer aansluit en ook de meest moeilijk te bereiken oppervlakken vult. Ideaal dus voor een zolder met veel hoekjes en kantjes.In hoeveel jaar heb ik mijn investering terugverdiend?

Zoldervloerisolatie verdien je in gemiddeld 3 à 5 jaar terug. Dankzij de premie van je netbeheerder kan je de terugverdientijd inkorten tot ongeveer 2 jaar. Dankzij Groepsrenovatie krijg je de btw gratis, waardoor je de terugverdientijd zelfs nog wat meer kan inkorten.Hoe vraag ik de premie voor zoldervloerisolatie aan?

Je premie aanvragen kan via de website van je netbeheerder (Eandis of Infrax). Onze partner helpt je graag bij het indienen van je aanvraag. De premie bedraagt dit jaar nog 6 euro/m2 maar haast je, deze daalt naar 4 euro/m2 op 1 januari 2019.Ja, ik schrijf me vrijblijvend in
Dakisolatie wordt verplicht: Vlamingen isoleren massaal hun dak

Vanaf 2020 moeten alle daken van koop- en huurwoningen in Vlaanderen verplicht voorzien zijn van dakisolatie. Vanaf dan worden 15 strafpunten toegekend als de woning bij een woningonderzoek niet aan de dakisolatienorm voldoet. Daardoor kan de woning in aanmerking komen voor een ongeschiktverklaring door de burgemeester.
Tevredenheid
91,1%
2.608 beoordelingen
Groepsaankoop afgelopen

Deze groepsaankoop was opnieuw een succes. 500 mensen schreven zich vrijblijvend in om van dit aanbod te profiteren.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze andere toekomstige acties? Laat dan hier je e-mailadres achter.


Volg ons via Facebook

Groepsrenovatie
© 2019 | Privacybeleid
Alle rechten voorbehouden

Nieuwsbrief

Contact
veerle@groepsrenovatie.be
©2019 Groepsrenovatie, alle rechten voorbehouden | Created by Eyeballs bvba (BE0636791043) Naar boven