Buitenmuurisolatie - gevelisolatie
GROEPSAANKOOP gevelisolatie

BTW GRATIS!

(of 6% korting indien woning < 10 jaar)
700
mensen schreven
zich in
0
beschikbaar
OP = OP

Door je gevel te isoleren, sla je twee vliegen in één klap:
je energieverbruik daalt en je huis ziet eruit als nieuw.
Bovendien kan je genieten van premie van de netbeheerder, Vlaamse verbeteringspremie, Vlaamse renovatiepremie en verlaagd BTW-tarief!
1Jaarlijkse besparing van 400€

Door je gevel te laten na-isoleren bespaar je elk jaar zo'n 20% energie. Als je weet dat een gemiddeld gezin jaarlijks ongeveer 1.500 à 2.000€ aan verwarmingskosten betaalt, komt dat neer op een besparing tussen de 300 en 400€, elk jaar opnieuw.2Bescherming tegen vocht en vrieskou

Met buitengevelisolatie heb je een extra beschermende schil rond je woning. Zo ben je zeker dat er zich geen vochtproblemen meer voordoen en kunnen de voegen in de winter niet langer kapotvriezen. Vooral bij oudere huizen, waarbij het voegwerk wat begint af te brokkelen, is dat een pluspunt.3Recht op premies

Voor gevelisolatie kan je rekenen op een pak premies. Zo krijg je van je netbeheerder een premie van 15 euro/m2, een stuk meer dan wat je voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie krijgt. Daarnaast biedt de Vlaamse overheid nog een renovatiepremie en een verbeteringspremie aan. Alsof dat nog niet genoeg is, profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 6% i.p.v. 21% (indien je woning > 10 jaar).4Je woning oogt als nieuw

Door je gevel te isoleren, kan je meteen ook je huis een nieuw, fris uitzicht geven. Alsof je plots in een nieuw huis woont.5Verhoogd wooncomfort

Het is merkelijk voelbaar, het verschil in warmte dat gevelisolatie je op koude herfst- en winterdagen oplevert. In de zomer blijft het door de isolatie dan weer aangenaam koel in huis.6Je woning stijgt in waarde

Doordat je huis er als nieuw uitziet, stijgt meteen ook de waarde ervan. Tegelijk verhoog je, door je gevel te isoleren, de energieprestaties van je woning. Ook dat is goed voor de verkoopwaarde van je huis.7Goed voor het milieu

Door je buitenmuren te isoleren, hoef je minder te verwarmen en verminder je tegelijk de uitstoot van CO2. Gevelisolatie is dus niet alleen goed voor je portefeuille, maar ook voor het behoud van ons leefmilieu.8Geluidsisolerend

Isolatie langs je buitengevel heeft ook een geluidsdempend effect. Storend omgevingslawaai dringt minder tot in je woning door. Vooral als je in een drukke straat woont, is dat geen overbodige luxe.9Kwaliteit en extra lage prijs

Door gevelisolatie in groep te plaatsen, ben je zeker van de kwaliteit en een extra lage prijs. Groepsrenovatie werkt immers enkel samen met gecertifieerde bedrijven.
Ja, ik schrijf me vrijblijvend in


Premie netbeheerder
1. Premie netbeheerder

Van je netbeheerder krijg je een ruime premie van 15 euro/m2 voor gevelisolatie. De Rd-waarde van de isolatie moet wel minimaal 3 m2K/W bedragen.

De premie is alleen geldig voor woningen in het Vlaams Gewest die voor 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet en is enkel van toepassing voor de isolatie aan de buitenkant van een buitenmuur.


Vlaamse verbeteringspremie
2. Vlaamse verbeteringspremie

Laat je je gevel isoleren, dan biedt de Vlaamse overheid je een verbeteringspremie van 1.500€. Om recht te hebben op de premie, moet je woning wel minstens 25 jaar oud zijn. Ook wordt gekeken naar het jaarinkomen van 2 jaar geleden. Dat mag niet boven de 30.640 euro liggen, te verhogen met 1.600 euro per persoon die je ten laste hebt.


Vlaamse renovatiepremie
3. Vlaamse renovatiepremie

Voor het aanbrengen van een nieuwe gevelbekleding kan je ook de Vlaamse renovatiepremie aanvragen. Die bedraagt 20 of 30% van het totale factuurbedrag (excl. btw), afhankelijk van je inkomen.

Je woning moet wel ouder zijn dan 30 jaar en zich in het Vlaams Gewest bevinden.

Je krijgt 30% van de facturen als je jaarinkomen lager ligt dan 30.640 euro (te verhogen met 1.600 euro per persoon die je ten laste hebt). Daarbij wordt gekeken naar het gezamenlijk belastbaar inkomen van 2 jaar voor de aanvraag. Het premiebedrag is beperkt tot maximaal 3.333 euro. In alle andere gevallen krijg je 20% van het factuurbedrag. In dat geval is het premiebedrag beperkt tot 2.500 euro.


Verlaagd btw-tarief
4. Verlaagd btw-tarief

Is je woning ouder dan 10 jaar, betreft het een privé woning in Vlaanderen en laat je de isolatiewerken uitvoeren door een erkende aannemer, dan geniet je van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt dan slechts 6% i.p.v. de gewone 21%. Meteen een fikse korting van 15% dus. Dankzij Groepsrenovatie krijg je nu deze verlaagde BTW cadeau!


Ja, ik schrijf me vrijblijvend inDe besparing die gevelisolatie je oplevert, ligt in de lijn van wat je kan besparen met spouwmuurisolatie. Voor woningen die geen spouw hebben of waarbij de spouw niet geïsoleerd kan worden, is gevelisolatie een volwaardig alternatief. Bovendien kan je er je woning een heel nieuw uitzicht door geven. Hieronder vind je een voorbeeld van de jaarlijkse besparing die gevelisolatie biedt voor een rijwoning en een vrijstaande woning.


Voorbeeld 1: rijwoning


Totale energiekost per jaar Energie besparing Jaarlijkse besparing
1.250€ aardgas (23.260 kWh) 20%
250€
1.464€ stookolie (2000 l) 20%
293€


Voorbeeld 2: vrijstaande woning


Totale energiekost per jaar Energie besparing Jaarlijkse besparing
1.871€ aardgas (34.890 kWh) 20%
374€
2.091€ stookolie (2970 l) 20%
418€

Cijfers: Vlaamse overheid, VREG


Ja, ik schrijf me vrijblijvend in


Wat is het voordeel van deelnemen aan de groepsaankoop?

Door deel te nemen aan de groepsaankoop gevelisolatie, ben je zeker van kwaliteit en een lagere prijs. Groepsrenovatie werkt immers alleen met de beste leveranciers samen. Bovendien krijg je de verlaagde BTW gratis.Waarom moet ik gevelisolatie laten plaatsen?

Door je gevel te isoleren, sla je twee vliegen in één klap. Je bespaart elk jaar zo'n 400€ uit aan energie én je woning krijgt een nieuw, modern uitzicht. Ook als je geen spouwmuur hebt of die niet in aanmerking komt voor na-isolatie, kan buitengevelisolatie een volwaardig alternatief zijn.Hoeveel kan ik jaarlijks besparen door mijn gevel te laten isoleren?

Met gevelisolatie bespaar je elk jaar zo'n 20% aan energie. Dat komt dus neer op een besparing van gemiddeld 300 à 400€. Je uiteindelijke besparing hangt natuurlijk af van de grootte van je woning en je huidige jaarlijkse energieverbruik. Bij een vrijstaande woning ligt de besparing zo al snel boven de 400€.Hoe verloopt het na-isoleren van een gevel?

Er zijn twee manieren voor het na-isoleren van gevels: met crepi of met gevelpanelen. Een van de voordelen van een afwerking met crepi is dat het snel geplaatst kan worden. Dit is dan ook de goedkoopste manier om je gevel na te isoleren.

De plaatsing van de isolatie en de afwerking in crepi gebeurt in verschillende lagen. Dat zorgt voor een sterk geheel waardoor scheurvorming en oneffenheden haast onmogelijk zijn. De plaatsing gebeurt in 4 stappen. Eerst wordt de isolatie tegen een laag kleefmortel geplaatst en nog eens mechanisch vastgehecht met pluggen.

Daarna wordt de isolatie verstevigd met een uitvlakkingsmortel met wapening in glasvezels. De hoeken worden versterkt met profielen. Als derde stap wordt op de uitvlakkingsmortel een voorstrijkproduct aangebracht, voor een perfecte hechting van de afwerkingslaag. Tot slot wordt dan de sierpleister of crepi aangebracht die je woning beschermt en er als nieuw laat uitzien.

Kies je voor een afwerking met gevelpanelen i.p.v. crepi, dan heb je keuze uit twee types. Zo zijn er gevelpanelen die bestaan uit een isolatie- en afwerkingslaag in één. Het voordeel hiervan is dat je zo een erg nauw aansluitende isolatieschil creëert rond je woning. Een tweede mogelijkheid is dat er eerst hardschuim isolatieplaten geplaatst wordt en daartegen een afwerkingslaag.Kies ik best voor gevelisolatie of spouwmuurisolatie?

Gevelisolatie is ideaal als je niet alleen wil isoleren maar ook meteen het uitzicht van je woning onder handen wil nemen. Wil je niets aan je gevel veranderen, dan kies je beter voor spouwmuurisolatie. Een spouwmuur isoleren gaat sneller en is ook een stuk goedkoper.

Niet elk huis heeft een spouwmuur die geïsoleerd kan worden. Vooral bij huizen van voor 1970 ontbreekt een spouwmuur. Gevelisolatie kan dan een oplossing bieden.Hoe vraag ik de premie van de netbeheerder aan?

Je premie kan je makkelijk online aanvragen, via de website van je netbeheerder (Eandis of Infrax). Onze partner helpt je graag bij het indienen van je aanvraag. De premie bedraagt 15 euro/m2.Ja, ik schrijf me vrijblijvend in
50% van de Vlaamse woningen hebben geen gevelisolatie

De helft van de Vlaamse woningen moet het nog altijd stellen zonder gevelisolatie. In Wallonië is dit zelfs 65%.
Jammer, want je gevel isoleren, geeft je een energiebesparing van enkele honderden euro's per jaar. Het rendeert NU én later!

Tevredenheid
91,1%
2.608 beoordelingen
Groepsaankoop afgelopen

Deze groepsaankoop was opnieuw een succes. 700 mensen schreven zich vrijblijvend in om van dit aanbod te profiteren.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze andere toekomstige acties? Laat dan hier je e-mailadres achter.


Volg ons via Facebook

Groepsrenovatie
© 2019 | Privacybeleid
Alle rechten voorbehouden

Nieuwsbrief

Contact
veerle@groepsrenovatie.be
©2019 Groepsrenovatie, alle rechten voorbehouden | Created by Eyeballs bvba (BE0636791043) Naar boven